Screens

LAAT DE ZON MAAR SCHIJNEN!
Voor wie het nog niet wist: Zonlicht maakt je een stuk gelukkiger. Of het nu zomer of winter is, zonlicht is een echte sfeerbepaler. 
Met screens behoudt u de goede eigenschappen van de zon, maar toch ondervindt u geen last van: 
hitte, nieuwsgierige buurtbewoners of verblindend daglicht. Bovendien zijn screens weerbestendig en vrijwel onderhoudsvrij. 

LICHTDOORLATEND
Screens zijn lichtdoorlatend, maar bieden voldoende bescherming tegen het volle zonlicht. De hitte blijft buiten, maar u hoeft de
romantische zonsondergang na een warme zomerdag niet te missen. Aan schilderijen en boeken ziet men vaak het resultaat
van te veel zonlicht. Met screens wordt het verkleuren van uw inventaris voorkomen. 
Screens voorkomen tot wel 98% van de UV straling.

RAAM OF TERRAS
Screens zijn ideale ruimtebespaarders. Doordat ze dicht op het raam worden gemonteerd en rechtstandig omlaag of omhoog gaan,
hoeft u aan ruimte nergens in te leveren. Maar wat dacht u van screens aan uw overkapping van het terras?
Zo bent u perfect beschermd tegen windstoten en tocht.  Het is bovendien een prachtig gezicht.

ENERGIEZUINIG
Zonlicht geeft al snel een overvloed aan warmte in uw huis. Het aanschaffen van airconditioning is een optie, maar zeker geen goedkope.
Het aanschaffen van screens is een goed alternatief. De hitte blijft buiten, zodat er niet gekoeld hoeft te worden. 
Maar niet alleen in de zomer, ook in de winter bespaart u extra kosten!
Screens zorgen ervoor dat het warmteverlies tot een minimum wordt beperkt.

In de showroom van Folkers Zonweringen kunt u rustig een kijkje komen nemen.
Onze deskundige verkopers vertellen u graag over de voordelen van screens.
 
Klik op het merk van uw keuze of scrol naar beneden
Brustor
Brustor
Brustor

Roma

Om ramen en deuren te beschermen tegen de zonkunnen we gebruik maken van screens.

Screens zijn vlakhangende zonweringen die hoge temperatuurstijgingen en hinderlijke zonschitteringen weren. Screens weren de zonnestralen en houden de warmte buiten waardoor u binnen altijd bent voorzien van een aangenaam en koel klimaat.

Roma heeft screens geïntegreerd in een rolluik maar ook standaard screens. Deze zijn leverbaar in Pento en Rondo met een kastmaat 100. De totale hoogte die nodig is voor de plaatsing van deze screens is zéér gering. Een groot voordeel is uniformiteit. Roma heeft rolluiken, rolluik/hor, rolluik/screen, buitenjaloezien en screens met dezelfde kastvorm. De design-onderlijst sluit de screenkast aan de onderzijde af net als bij onze rolluiksystemen. Door de extra verzwaarde onderlijst en borstels in de geleiding is dit screen super stil.

De geëxtrudeerde kast, geleiders en onderlijst zijn standaard verkrijgbaar in 333 kleuren. Doeken zijn verkrijgbaar in Soltis kwaliteit of Sergé.
Deze vlakhangende zonwering is er in twee soorten:de windvaste uitvoering en de standaard uitvoering

De standaard uitvoering is in verschillende kwaliteiten verkrijgbaar. Het standaard screen bestaat uit een cassette, een oprolas, een screendoek en een onderlijst met verzwaring. De buis wordt aangedreven door een monobediening binnen of buiten of een elektromotor. Hoe zwaarder de onderlijst en hoe stabieler de oprolas, des te strakker het doek staat zodat het screen meer wind kan verdragen.

Windvaste screens zijn er in drie verschillende uitvoeringen:

Uitvoering A. Het windvaste screen waarvan de onderlijst strak wordt gehouden door een kabelsysteem in de geleiding. Het oprolmechanisme rolt het doek op en de staalkabel af en omgekeerd. Het verschil in diameter wordt gecompenseerd door een veersysteem. Een groot voordeel is dat het systeem over de gehele hoogte windvast is.

Nadeel: Spanning is zéér gering, maximale maten zijn gering en het systeem is storingsgevoelig.

Uitvoering B. Het windvaste screen met een vergrendeling in de onderste positie. Door de onderlijst hier te borgen en het doek strak te trekken ontstaat erspanning in het doek, vooral aan de naden. Doordat deze niet meer kunnen bewegen door harde windwordt het doek beschermd tegen scheuren.

Nadeel: alleen windvast in de onderste positie en het doek wordt dermate onder spanning gezetdat het zonder het onder spanning te zetten er niet fraai meer uitziet. Dit laatste is geen groot nadeel omdat een screen altijd volledig naar beneden moetanders zou dubbele beglazing kunnen springen.

Uitvoering C. Het windvaste screen waarvan het doek in de geleiding is geborgd d.m.v. een ritssysteem. Dit systeem heeft naast een screenfunctie ook een horfunctie. Dit laatste is alleen een voordeel bij naar binnendraaiende ramen. Ook dan nog is het
voordeel gering omdatniet veel mensen er iets voor voelen een zonwering omlaag te doen om vliegen tegen te houden.
 
Roma zipSCREEN

De windvaste zonwering

Roma heeft met het zipSCREEN een ontwerp neergezet dat met geen enkele speler op de markt te vergelijken is. Het zipSCREEN is een echte allrounder. Voor het raam gemonteerd reflecteert het in grote mate zonnestraling en beschermt overdag tegen inkijk maar laat toch voldoende licht binnen.

Het grote verschil met standaard screens: De stof van een zipSCREEN wordt over de volledige hoogte door een ritssysteem in de geleiding gevoerd. Hierdoor is het zipSCREEN windvast en zijn grote maten geen probleem. Uniek is de ruimte achter de kast waar langs de warmte kan ontsnappen. Dit geeft een verschil van minimaal 3 graden met een screen die deze mogelijkheid niet heeft.

Tot een afmeting van 4 x 3 mtr. Totale hoogte kast incl. onderlijst is 130 mm

Tot een afmeting van 4 x 3 mtr. Totale hoogte kast incl. onderlijst is 130 mm

In de kleine ronde kasten past doek voor een zipSCREEN tot wel 6 meter hoog of 6 meter breed (tot maximaal 18m²). Daarbij komt dat de onderlijst volledig in de kast zal verdwijnen. Hiervoor heeft het zipSCREEN de Reddot Design Award 2009 mogen ontvangen.

De kast van de zipSCREEN is binnenkort ook in Quadro (vierkant)-uitvoering beschikbaar. Natuurlijk is ook de zipSCREEN leverbaar in 350 standaard kleuren waaronder ook structuurkleuren. De kleine inbouwhoogte en  smalle geleiders van 30 mm maken het mogelijk de zipSCREEN in elke gevel te integreren. Een zipSCREEN wordt standaard door een Somfy motor aangedreven. Een draadloze motor met afstandbediening is een optie. Deze motoren zorgen ervoor dat nastellen overbodig is en de onderlijst bij elke hoogte volledig in de kast verdwijnt.
Roma-1.jpg

Brustor

Schijnt de zon in uw computerscherm? Wilt u inkijk van buren vermijden? Dan zijn de Brustor screens een praktische en elegante oplossing.

De praktische zonwering screens zijn beschikbaar voor verschillende toepassingen. Het ingenieus ritssysteem bij de ZIP screens beantwoordt aan de hoogste windclassificatie voor deze verticale zonwering. Het gamma omvat ook binnenzonwering en verandazonwering, al dan niet met uitschuifbare extensie.
Brustor-1.jpg

Sunmaster

De Sunmaster Screen is een vlakhangend zonnescherm met verticale geleidingsprofielen. Dit resulteert in een hoge standaard windvastheid en een vertragende warmtetransmissie dat energiebesparend werkt. Indien u ervoor kiest de Screen te voorzien van een gepatenteerd windvast systeem, het Sunfix® systeem, geeft dit nog eens extra voordelen; het doek waait niet meer op, geen gerammel van onderdelen, het scherm is nog windvaster én heeft een langere levensduur.

Het doek is standaard gemaakt van glasvezel, dat een vrij doorzicht toelaat bij een zeer hoge zonreflectie. Tevens is het kleurecht en bestand tegen weersinvloeden, dus rot- en schimmelvrij. Het systeem is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en uitvoeringen. Daarnaast kan uw screen op vele manieren handmatig of elektrisch worden bediend. Een mooi en gebruiksvriendelijk product, geliefd in zowel de woning- als utiliteitsbouw.
Sunmaster-1.jpg

Over Folkers Zonweringen

Folkers Zonweringen is al ruim drie decennia hét adres voor zonweringen, rolluiken, terrasoverkappingen en garagedeuren. Een écht familiebedrijf, waar men weet dat een klant pas tevreden is, als deze terugkomt.

romazo garant

 

 

Bezoekadres

Folkers Zonweringen

Zandtangerweg 22

9584 AL Mussel

Telefoon: 0599-454854

email: mussel@folkerszonweringen.nl

Openingstijden

Maandag: 13:00 - 17:00 Dinsdag tm vrijdag: 09:00 - 17:00 Zaterdag: 10:00 - 16:00

Om u goed van dienst te kunnen zijn, zijn wij volgens afspraak óók buiten onze reguliere tijden open.

 

 

 

 

 

Overige Informatie

Wij zijn gewoon geopend maar nemen ook maatregelen tegen het coronavirus. U bent van harte welkom in onze ruime showroom, waar wij meerdere personen met inachtnemening van de regels van RIVM kunnen ontvangen. 

Voor onze uitgebreide maatregelen tegen corona, en wat dit voor u als klant zou kunnen betekenen, klik op onze "NIEUWS/ACTIE" pagina!